Bebek Odası

Anne ve babaların dikkat ettiği en önemli konu bebeklerin güvenidir. Bu durum her ebeveynde içgüdüler ile ortaya çıkmaktadır. Bebek odası seçiminde anne ve babaların hisleri göz önünde bulundurulmaktadır. Hayata yeni gelen bebekler için korunaklı olması planlanan bu odalarda kalite ve dayanıklılık gibi unsurlara bakılmalıdır. Bebekleri ile erken dönemde kurulan bağın sağlıklı olabilmesi için bebek odalarının dizaynına dikkat edilmelidir. Bebek odası takımları eğlenceli olmasının yanı sıra rahat olması ile de bebeklerinizi rahat ettirecektir. Bebek odaları sayesinde bebeğinizin güzel bir uyku çekmesine sebep olabilirsiniz. Bebeğinizin ilk adımlarından eğlenceli oyunlarına kadar pek çok aktivite bu odada gerçekleşecektir. Bu nedenle bebek odası satın alır iken bazı unsurlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Aşağıda bu unsurlara detaylıca yer verilmiştir. Bu maddelerden yola çıkarak bebekleriniz için konforlu alanlar yaratabilirsiniz.

Bebek Odası Seçiminde Güvenlik

Bebek odası takımı seçer iken dikkat etmeniz gereken ilk nokta bu takımın güvenli olmasıdır. Bebekleriniz kendi odalarında yürümek, düşmek, kalkmak, emeklemek, dokunmak gibi pek çok faaliyet gerçekleştirecektir. Bu nedenle odalarda sivri malzemelerin yer almaması son derece önemlidir.

Bebek Odası Seçiminde Kalite

Bebek odasının kalitesini belirleyen unsur, bebeklere zarar verebilecek sivri malzemelerin mobilyalarda yer almamasıdır. Bebeklerin eli ile kolayca tutabileceği ve zarar görmeyeceği parçaları kullanmak çok daha avantajlı olacaktır. Bebek odalarında kalite söz konusu olduğunda bebekleriniz için uzun yıllar kullanılabilecek parçaları kullanmak da oldukça önemlidir. Bebeklerin sağlığı için bebek odası takımının kanserojen bir madde içermemesi ve sürdürülebilir olması da gerekmektedir.

Bebek Odası Seçiminde Estetik

Bebek odanızı oluşturur iken ilk olarak kendinize bir yol haritası belirlemeniz tavsiye edilmektedir. Bu durum, işinizi daha da kolaylaştıracak ve doğru yerlerde doğru tercihler yapmanızı sağlayacaktır. Bebek odası estetiği söz konusu olduğunda ilk olarak büyük parçalar satın alarak işe başlayabilirsiniz. Bu sayede bebek odanızı daha verimli olarak kullanabilirsiniz. Sonraki işlemde odanın duvarını halledebilirsiniz. Boya duvarınızın bebeğinize zarar vermeyeceğinden emin olmalısınız. Estetiğe uygun olması açısından bebek odası takımınız ile duvar boyanızı aynı tonlarda tercih edebilirsiniz. Bebeğinizin en fazla zaman geçireceği mobilya olan beşiklerin estetiği de büyük bir önem taşımaktadır. Tasarım olarak ergonomik bir yaklaşımı baz alan beşikler siz ve bebeğiniz için çok daha iyi olacaktır.

Bebek Odası Seçiminde Uyum

Bebek odası seçimi yapılır iken dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de eşyaların birbiri ile gösterdikleri uyumdur. Son yılların en fazla tercih edilen bebek odası takımlarında her parçanın birbiri ile uyumlu olmasına dikkat edilmiştir. Bebeklerinizin en çok zaman geçireceği alan olan bebek odalarında şifonyer, beşik ve dolap gibi bazı mobilyalara yer verilmektedir. Bu mobilyaların birbiri ile benzer renk tonları sayesinde uyum yakalanabilmektedir. Bebek odası için satın alacağınız özgün dolap ve şifonyer modelleri sayesinde odalarınızda ekstra bir depolama alanı yaratabilirsiniz. Bu sayede bebek odalarınızın daha işlevsel olarak kullanılabilmesini sağlayabilirsiniz. Eğer bebek odanız için ayrı ayrı parça alıp uyum yapmakta zorlanıyor iseniz takım halinde satılan mobilyaları tercih edebilirsiniz.

Bebek Odası Seçiminde Sağlık

Anne ve babaların dikkat ettiği noktalarda biri bebeklerinin sağlıklı bir şekilde yaşam sürmesidir. Bebekler doğmadan hemen önce pek çok hazırlık yaşamaktadır. Bu hazırlıklar arasında bebek odaları gelmektedir. Bebek odası hazırlık aşamasında aileler estetiğe, uyuma, renge ve konfora özen göstermektedir. Bunlara ek olarak bebekler için sağlıklı bir oda ortaya çıkarmak da gerekmektedir. Genel olarak farklı desen ve özelliklere sahip odalarda bebeklerin sağlığı için çevresel malzemelerden yararlanılmaktadır. Sentetik ürünlerden ziyade doğal malzemeler tercih edilerek bebeklerin sağlığı korunmaktadır. Mobilyaların iskeletinde ahşap malzemeler kullanarak bebekleriniz için en doğal alanı yaratabilirsiniz.

Bebek Odası Seçiminde Renk

Bebek odalarında kullanılan renkler genellikle pastel tonları arasından seçilmektedir. Bebekleriniz için tasarladığınız alanlarda hafif tonlar kullanarak bebekleriniz için ideal bir atmosfer yaratabilirsiniz. Bebek takımları söz konusu olduğunda pastel renkler kadar soft renkler de tercih edilmektedir. Bu renkler bebeklerinizin enerjisini artırmaya yarayacaktır. Doğadan ilham alınan bazı renklere bebek odalarınızda yer vererek sakinlik seviyesini artırabilirsiniz. Bebekleriniz bu rahat bebek odası içerisinde kendisini çok iyi hissedecektir.