Bebek Odası

Bebek odalarını dekore etmeden önce öncelikli olarak muhakkak güneş alan bir ortamın tercih edilmesi önemlidir. Ferah bir ortam, çocuk gelişimi açısından oldukça önemli bir ölçüdedir. Bu ferah alan güneş almalıdır ancak aşırı sıcak da olmamalıdır. Yaz ayları için bu detayın düşünülmesi gerekir. Nem oranının doğru ayarlanmış olduğu bir ortam, bebek odaları için yüksek önem taşır. Bu ortam oluşturulduktan sonra odanın dekorasyonunu düşünmek gerekir. Çocuk odası dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenlerin başında ise renklerin ve mobilyaların doğru olarak seçilmesi gelmektedir.

Genel Hatlardan Olan Duvar Renginin Seçimi

Bebek odası deyince akla ilk gelen odanın genelde açık renkte olduğudur. Krem tonlarının tercih edildiği çocuk odaları, olduğundan daha geniş ve ferah görünecektir. Renginden daha önemli olan konu ise boya seçiminde sağlık koşullarını düşünmektir. Sağlıklı bir boya tercih edilmelidir. Bu tercihi yapılan boya; antibakteriyel özellikte, su bazlı ve kokusuz olmalıdır. Silinebilir bir yapıda olan boyalar, uzun süreli bir temizliğin de garantisi anlamına gelmektedir. Bu tipteki unsurlar, bebek odası için duvar boyası seçiminin önemli kıstasları arasında yer alır.

Bebek Odası Mobilya Seçimi

Bebek odalarını süsleyen pek çok eşya bulunmaktadır. Her eşyayı, istenilen şekilde yerleştirmek bazen yeterli olmayacaktır. Odanın genişliğine göre mobilya seçimini yapmak ilk kıstas olmalıdır. Aksi halde dar bir alan kalacak ve bu da kötü bir görüntüye sebep olacaktır. Gerçekten ihtiyacınız olana odaklanmak ve bu eşyalar ile odayı doldurmak mantıklıdır. İşe yarayan eşyaları tercih ettikten sonra bir diğer önemli konu ise bu ürünlerin ölçüleridir. Odanın boyutuna uygun olarak seçilen eşyaların sağlıklı olması da önemli bir diğer husustur. Bu eşyaların üretiminde kullanılan malzemelerin seçimleri de özellikle antialerjenik yapıda olmalıdır. Güvenlik burada da önemli bir başlıktır. Bebeklerin düşmeyeceği bir ortam oluşturulması, herhangi bir tehdit ile bebeğin karşılaşmaması gerekir. Dayanıklılık da bebek odası mobilya seçiminin yapı taşlarındandır. Bebek karyolası alırken parmaklıklara dikkat edilmelidir. Sivri köşeleri olan mobilyalar ve parmaklıklar da yine uzak durulması gerekenlerdendir. Çocuk odası modelleri içerisinde pek çok farklı mobilya türünü barındırmaktadır. Çocuk gardrop modeller, montessori çocuk odası modelleri ya da çocuk odası dolap modelleri gibi pek çok farklı başlık merak edilenler arasında bulunmaktadır.

Bebek Odası Mobilya Yerleşimi

Eğer odanın boyutları müsaitse bebek karyolası ortalanmış bir konumda bulunmalıdır. Hem ışık hem de ısı anlamında bu, mantıklı olandır. Karyola, kalorifere çok yakın olursa bebek için fazla sıcak bir ortam oluşacaktır. Bu yüzden orta kısımda yer alan bir karyola, doğru bir konumdadır. Daha büyük yer tutan mobilyalar ise duvara sabitlenmelidir. Gardırop ve şifoniyer tarzındaki mobilyalar bunlar arasında yer almaktadır. Bu şekilde dizayn edilmiş bir bebek odası hem daha işlevsel hem de daha sağlıklı bir görüntüdedir.