Çocuk Odalarında Bir Hikaye Nasıl Oluşturulur?

Çocuk odalarının doğru ve kullanışlı bir şekilde tasarlanması ve özellikle içinde bir hikayenin olması oldukça önemlidir. Özellikle belirli renk ve konseptlere göre oluşmuş olan odalar, dekorasyon tam anlamıyla tamamlandığında çok daha keyifli bir görüntüye sahip olacaktır. Özellikle dekorasyondaki tüm unsurların belirli bir hikaye çerçevesinde olması odaya bütünlük katacak ve çocukların ruhuna yakışacak seyirde bir tablo meydana getirecektir.

Renklerle Bütünü Tamamlamak Nasıl Gerçekleşir?

Özellikle çocuk odalarında renkler en önemli unsurdur. Çünkü bir odada göze ilk çarpan genel renk kombinasyonudur. Klasik mavi ve pembe renk skalasının dışına çıkılması, bunun yerine daha zamansız ve iki cinsiyetin de kullanabileceği renklerin tercih edilmesi daha kullanışlı olacaktır. Genç odası takımları denince de bu tarzda bir tamamlama yapmak gerekmektedir. Genç yatak odası renkleri doğru kullanıldığı takdirde beklenen bu bütün oluşturulacaktır. Renklerle bir bütün elde etmek isteyenler için önemli olan çocuk odalarında tonların uyumudur. Yani bir odanın içerisinde baskın olan rengi, farklı tonlarıyla kullanmak göz yormayan ve şık duran bir çerçevede yer alacaktır.

Konsepti Doğru Belirleyip Dekorasyon Temasını Oluşturmak

Çocuğunuzun fikrini alarak oluşturacağınız konsept; bir hikayeden, süper kahramandan, film karakterinden ya da herhangi bir bilim dalından oluşabilir. Bu konsepti belirler ve genelde tüm ürünleri bu çerçevede seçerseniz herhangi bir eşya değişiminde genel bütünün değişmediğini görebilirsiniz. Çocuğunuzun ilgi alanına göre düzenlediğiniz odası hem hayal gücünün gelişimi hem de estetik olarak güzel bir görünüm için önemli olacaktır. Genç mobilya denince akla gelen ilk bütün; genel bir bütün oluşturabilmektir. Konsept olarak seçilecek olan temalar; kız çocuk odası ya da erkek çocuk odası ile birleşince güzel bir görünüm sunar.

Duvarlara Canlılık Katacak Öneriler ile Farklılık Katmak

Duvarlara bir dokunuş katmak ve tasarım anlamında bir fark oluşturmak da bu hikayeye eklenecek olan unsurlar arasında yer almaktadır. Düz bir duvardan ziyade, farklı detaylarla süslenmiş olan bir görünüm estetik açıdan tamamlayıcı bir çerçevede bulunacaktır. Boyalarda farklı renkler ve dokular tercih etmek, duvar aksesuarları ile bu alanları renklendirmek de bir seçenektir. Renk konusunda klasiğin dışına çıkılmalı ve özellikle genç odası takımları içerisinde sadece benzer renkler tercih edilmemelidir. Kız genç odası pembe, erkek genç odası mavi formatından çıkılması gerekmektedir. Daha soft renkler; hem odadaki dekorasyon değişiklikleri için hem de aksesuarları kolay kombinleyebilmek için önemlidir. Bu hususlara dikkat edilmesi beraberinde en kullanışlı genç odaları seçeneklerini de getirecektir.

Farklı İlham Köşeleri Oluşturmak

Özellikle dersin çalışıldığı alanlarda, ilham verici fotoğraflar ve şekiller ile süslü ortamlar çocuk odalarındaki dekorasyon tüyolarının başında yer almaktadır. Çalışma alanının içerisinde bulunan bu küçük ilham noktalarını, çocuklarınız için özel kılmaktadır. Bu noktada kartonlardan yapılacak olan süsler, ahşap oyuncaklar ya da çerçeve gibi aksesuarlar gibi detaylarla bu köşeler oluşturulabilir.